sanuk.nu

Aktuellt

Välkommen till Sanuks vårträff

lördag 18 mars 2017, kl 14-19 Hässelby gård i Stockholm

Program

I år får vi lära oss mer om traditionell thailändsk musik. Musikern Kittayos spelar och berättar om olika thailändska instrument. Vår medlem Gustav kommer också för att berätta om sin Söka-rötter-resa till Thailand.
Vi presenterar välgörenhetsprojektet A helping hand Thailand som startats av en svensk. Det finns som vanligt möjlighet att köpa fina armband för att stödja Sanuk. Därefter blir det årsmöte och parallellt ordnar vi film för barnen eller vid fint väder kan de leka på skolgården – ta med både inneskor och utekläder. Som vanligt blir det fika när ni kommer och en tipspromenad med priser. Vi avslutar med en gemensam thailändsk middag ca kl 17.30

Årsmöte

Föreningens medlemmar håller årsmöte kl 16.30. Årsmöteshandlingar delas ut på plats. Motioner till årsmötet ska ha inkommit senast 14 dagar före mötet. Välkommen att diskutera föreningens

 

aktiviteter.

Anmälan

Anmäl er helst senast 14 mars till info@sanuk.nu . Ange eventuella allergier. Deltagaravgift 100 kr per vuxen, betalas kontant eller med swish på plats.

Barn och ungdomar upp till 18 år gratis.

Lokal

Hässelbygårdsskolan i västra Stockholm. Loviselundsvägen 10-16, 6-årspaviljongen. T-bana till Hässelby gård och därefter
3 minuters promenad.

Frågor

Mejla: info@sanuk.nu Ring: Cecilia 070-813 73 25 eller Kajsa 076-122 10 83

Sanuks Sommarträff på Gröna Lund 2 juli 2016

Det blev i år också! Vilda musen fick inleda besöket! Kul att träffas, det var sex barn och ungdomar mellan 2 och 16 år som träffades, barnen åkte på sina åkband och vi vuxna väntade och pratade. Vi åt sen lunch/ fikade bakom lilla scenen, kändes bra då vi visste att där var det lite lugnare. Fick sålt 8 armband! De armband jag säljer till förmån för Sanuk via Mia som gör säljer dem till förmån för Back to the Roots Thailand Charity. Säljer dem för 100kr och Sanuk får 25 kr då. Sen blev bankomaten flitigt använd! Kul, både mamman Bibbi och Eskil – Sanuks kassör köpte till andra utanför själva Sanuk. Yngst på träffen var Eskils son Max som blivit ett riktigt charmtroll som tar världen med storm och äldst Kajsas, Sanuks ordförandes mamma Anita, charmig hon med! Träffen blev lång och avslutades med båtfärd in mot staden mitt i natten. En lyckad träff!

Ps Om någon är intresserad av att köpa armband kan ni maila mig ska jag försöka sända bild på det jag har. Har sagt till om mer och det verkar som jag ska få fler armband! Kan sända mot porto! Min mail; ceciliae23@gmail.com

Kryssning till Marieham april 2016

Årets vårträff med Sanuk blev en heldag med båtresa och äventyrsbad i Mariehamn. Vi var sex familjer som klivit upp i ottan för att ta bussen till Viking Line i Kapellskär. Där blev vi belönade med en fin brunch-buffé på båten och innan vi var framme hann vi med föreningens årsmöte också. I Mariehamn tog vi en lugn promenad till den lilla stadens simhall Mariebad, där det finns ett mysigt äventyrsbad. Trots att vattenrutchbanan var tillfälligt stängd och det var stränga regler för badbyxor (inte shorts!) så hade alla kul och det var inte lätt att få upp barnen ur vattnet. På promenaden tillbaka fick vi strålande sol, men vi var rätt trötta när vi klev på båten igen (några somnade i sina vagnar). Där blev det buffé igen och sen tax-free. Alla var nöjda med dagen när vi kom fram, och det kändes lite tråkigt att behöva säga hej då till nya och gamla kompisar.

Mariehamn april16-2

Sanuk på boklansering

I september 2015 blev representanter för Sanuk inbjudna att delta i lanseringen av den nya boken ”Adopterad från annat land – om samarbetet med barnens ursprungsländer”. Den är utgiven av fyra medarbetare på Adoptionscentrum. I mitten på bilden syns en av bokens författare, Monica Lind, som i många år arbetade på Adoptionscentrum med bland annat Thailand. Sanuks representanter på bilden är Kajsa, Paul och Cecilia.
Läs mer om boken här (Länktips till boken)

IMG_1534

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-04-11
Songkrang

Vi var på Östasiatiska museumet på den årliga Songkrang som anordnas av Salathai kultur förening.  Ifrån Sank kom Gustav, Bim, Cecilia och Sofia med familj. 2 andra Sanuk familjer var där också.

2015-04-11 13.37.18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad är Songkrang?

Inleder regnperioden i södra delen av Thailand. Man firar nyåret den 13-15 april och enligt traditionen slänger man stora mängder vatten på varandra för att möta det nya året ren och lycklig. Songkran firas även i Burma, Laos och Kambodja.

Songkran firas överallt utomhus med att man sprutar vatten på allt och alla. Vänner och förbipasserande, samt bilar. Man slänger även vit färg (vatten blandat med talk, barnpuder). Det är en mycket stor fest men den har vissa regler. Är man nybörjare så bör man främst vara ute dagtid för på natten är det inte lika kul. Att bli målad vit betyder lycka, att få vatten på sig betyder att man blir ren till det nya året. Alltså är bådadera en vänlig gest.

Vattensprutandet är idag det tydligaste inslaget i firandet, men under nyårsfirandet är det många som också enligt traditionen besöker kloster för att be och ge mat åt munkar.

2015-03-15
Vårträff

O
Vi blev 47 personer, både vuxna, barn och ungdomar, som samlades i en trevlig kvarterslokal i södra Stockholm en kall lördag. Efter fika och tipspromenad blev det en presentation av hur man kan turista i Thailand på ett sätt som är mer hållbart för människor och miljö, och dessutom få se andra sidor av landet. Det var Chatupoom och Mayumi från den familjeägda resebyrån Erawan travel som berättade och visade bilder. Vi fick också chans att lära oss lite mer om thailändska bokstäver. Läraren Sawitree visade hur konsonanter och vokaler ska kombineras för att man ska kunna skriva sitt namn på thai. Därefter var det dags för Sanuks årsmöte, och den delvis nya styrelsen ser du nedan. Dagen avslutades med thaibuffé och prisutdelning för alla deltagare i tipspromenaden. Tack alla som deltog och gjorde det till en trevlig dag!

Sanuks styrelse 2015-2016
Kajsa Pärke, ordförande

2014-11-23

Bowling i Sundbyberg

2014-11-23 16.13.28
Återigen samlas vi i Sundbyberg för höstens bowling. I år var vi rekordmånga familjer som deltog. Det var flera nya familjer som kom och det tycker vi är jättekul. Alla barnen hjälpte varandra med att bowla så att de nya kände sig välkomna och med i gänget. Alla hade det jättetrevligt och tiden rann i väg. Efter bowlingen samlades de familjer som ville på en thairestaurang för att äta middag.

Tack Cecilia för att du i vanlig ordning planerade bowling träffen. Vi ses till hösten igen.

2014-11-23 16.13.28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisdag 17 februari kl 17-19 är det thailandträff på Adoptionscentrums kontor i Bromma, Stockholm.

2015-02-17 18.28.37

Representanter för Thailands adoptionsmyndighet kommer till Stockholm och vill gärna träffa familjer med adopterade barn från Thailand, och gärna även ungdomar och vuxna adopterade.

2014-09-28

Thaiboxning på Singhdam Muay Thai Camp i Sollentuna

 

Den 28 september ordnade Sanuk ”prova på thaiboxning” tillsammans med klubben Singhdam Muay Thai Camp i Sollentuna. Vi hade två duktiga och inspirerande tränare, Nock och Teo, som gjorde det till en rolig och svettig upplevelse! Tränaren Teo berättade att han kommit till Sverige som 6-åring och förlorat kontakten med sin thailändska bakgrund. För honom var thaiboxningen ett sätt att få även en thailändsk identitet, och han vände sig särskilt till adoptivföräldrar och uppmanade oss att låta barnen behålla kontakten med thailändsk kultur. Det håller Sanuk förstås med om och ett bra sätt är att delta på föreningens egna evenemang och annat som vi tipsar om!

Finns flera bilder Sanuks Faebooksida

thaiboxning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-08-02
Sommarträffen på KungsbynKungsbyn

I år ordnade Sanuk en sommarträff – Välkomna till Västerås sa Sofia! Vi tog Swebus till Västerås den 2 augusti och där kom Sofia med familj och hämtade oss. Vi var tre familjer som hade en skön dag på den lilla djurparken Kungsbyn. Vi gick runt och tittade på nordiska djur; grisar, får och getter. Sen åt vi lunch, grillade korv och hade medhavd picnic. Till efterrätt blev det ponnyridning! De satte gränsen vid två turer för det var mycket populärt.

Därefter var det safari; vi fick åka öppen vagn efter traktor för att titta på de stora djuren, älg, visent och kronhjort. Så fint! Vi kom till älgarnas matställe och när de åt kunde vi klappa dem på hornen – fantastiskt att känna att de var blodfyllda och pulserade!
Efter safarin fick vi en förhandstitt på en av ägarnas ormsamling; de ska ha en utställning med flera olika sorters snokar från olika delar av värden. Denna förhandstitt, där ormklappning ingick, delade hela publiken i två läger: ormfantaster och ormrädda.

Denna lilla djurpark var utmärkt att ha en sommarträff på då det var litet och lugnt, det gick bra att umgås och ha det trevligt. En mycket lyckad dag!

Kungsbyn