Sommarträffen på Kungsbyn

I år ordnade Sanuk en sommarträff – Välkomna till Västerås sa Sofia! Vi tog Swebus till Västerås den 2 augusti och där kom Sofia med familj och hämtade oss. Vi var tre familjer som hade en skön dag på den lilla djurparken Kungsbyn. Vi gick runt och tittade på nordiska djur; grisar, får och getter. Sen åt vi lunch, grillade korv och hade medhavd picnic. Till efterrätt blev det ponnyridning! De satte gränsen vid två turer för det var mycket populärt.

Därefter var det safari; vi fick åka öppen vagn efter traktor för att titta på de stora djuren, älg, visent och kronhjort. Så fint! Vi kom till älgarnas matställe och när de åt kunde vi klappa dem på hornen – fantastiskt att känna att de var blodfyllda och pulserade!
Efter safarin fick vi en förhandstitt på en av ägarnas ormsamling; de ska ha en utställning med flera olika sorters snokar från olika delar av värden. Denna förhandstitt, där ormklappning ingick, delade hela publiken i två läger: ormfantaster och ormrädda.

Denna lilla djurpark var utmärkt att ha en sommarträff på då det var litet och lugnt, det gick bra att umgås och ha det trevligt. En mycket lyckad dag!

Kungsbyn